Nieuws

Een Proof of Concept (PoC) is een uitstekend instrument om aan te tonen dat een softbot werkt. In 3 weken beschrijven we het te robotiseren proces (of een gedeelte daarvan), installeren onze testsoftware en configureren de softbot. Vervolgens maken we daarvan een video als bewijs. Zo weet u zeker dat de softbot werkt en kunt u de video ook laten zien binnen de organisatie. Met een PoC kunt u inhouse zien dat RPA software werkt. De keuze voor het proces is minder interessant en hoeft u geen aandacht te besteden aan testen of uitzonderingen. 

Maar er zijn ook direct klanten die kiezen voor een Pilot. Het verschil met de PoC is dat je kiest voor een proces dat je ook daadwerkelijk wil robotiseren. Het gaat dus niet om een willekeurig proces en je houdt bij het beschrijven van de use cases al rekening met uitzonderingen en eventueel aanvullende checks, proces optimalisatieslagen en datakwaliteit. En ga je meteen aan de slag met een OT(A)P omgeving om straks te kunnen testen en naar productie te gaan. Dit bespaart uiteindelijk de kosten van een PoC en vooral veel tijd en uren. Randvoorwaarde is wel dat de juiste mensen al vanaf het begin aan tafel moeten zitten, dus beschikbare (interne) capaciteit is altijd een factor om rekening mee te houden.

Beide varianten hebben dus voor- en nadelen. Is het doel om je organisatie te laten zien dat sofbots waarde hebben en RPA software ook werkt binnen je eigen omgeving, dan is een PoC wat voor jou. Heb je al een concrete toepassing, dringt de tijd en heb je intern de juiste mensen al bereid gevonden om mee te doen, dan is een Pilot waarschijnlijk verstandiger. 

Lees hier onze complete Aanpak RPA, en het eerste artikel in de reeks "Een eerste kennismaking met RPA".