Nieuws

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 403 niet laden

Wat is de visie?

De ontwikkeling van Datagedreven Werken bij de overheid is te vergelijken met een innovatiecyclus. Dit proces kent verschillende fases; het begint bij experimenteren en eindigt als het nieuwe normaal. De vraag die over blijft is hoe dat nieuwe normaal er uit ziet. Wij kunnen niet in te toekomst kijken, maar als MvR & Partners hebben we wel een visie op Datagedreven Werken bij de overheid.

Waaruit bestaat deze visie?

De visie is gestoeld op de jarenlange ervaring van consultants op gebied van digitalisering in het algemeen, en de specifieke ervaring op het gebied van Datagedreven Werken bij de overheid en is opgedeeld in 5 categorieën:

- Processen en standaarden;

- Cultuur en mens;

- Organisatie en rollen;

- IT en informatie; 

- Maatschappij.

Wat betekent dit voor ons?

De visie geeft antwoord op vragen zoals “Waar gaat Datagedreven Werken heen, hoe ziet het er over vijf jaar uit en wat betekent dat voor de bestuurders van Nederland?” De volgende pagina geeft onze visie in het kort weer. Met deze informatie in het vooruitzicht kunnen de eerste voorselecties gemaakt worden.  Kritische  keuzes kunnen  gemaakt worden.  Het vergt inderdaad inspanning. Het succes is afhankelijk van investering in alle aspecten van een duurzame  verandering:  de cultuur, de  organisatie, de IT  faciliteiten en de processen.

datagedreven-we_33569619.png