Nieuws

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 56 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 60 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 59 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 46 niet laden

Leuk nieuws weer net voor kerst. Vandaag organiseert Incompanytrain in samenwerking met MvR Consulting een op maatgemaakte incompany training Power Automate voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens deze interactieve training maken de deelnemers kennis met verschillende mogelijkheden van de Microsoft tooling en de basisbeginselen van het bouwen met Power Automate. Ze leren meer specifieke mogelijkheden en technieken die gebruikt kunnen worden bij het automatiseren.

Tevens gaan ze aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten zoals:
- het zelf bouwen van een workflow middels een overzichtelijke praktijkcase.
- het ontwikkelen van een procesflow die niet alleen handelingen verricht, maar ook enigszins om kan gaan met foutieve data en de nodige terugkoppeling / verslaglegging verzorgt.

Ook geïnteresseerd in een training Power Automate? Kijk dan voor de mogelijkheden op: https://lnkd.in/dfdVrV9

Natuurlijk kunnen we ook voor uw organisatie een training op maat maken zoals we bij de UvA en HvA hebben gedaan.

Veel van onze klanten hebben na een pilot of proof of concept de ambitie om Robotic Process Automation (RPA) zelf ter hand te nemen. Met UiPath beschikken ze over een low code platform en uitstekende Studio om snel aan de slag te gaan. De gratis Academy biedt een ruim overzicht aan trainingen. Maar om succesvol te zijn met robotisering is meer nodig dan een RPA Developer. En zeker het implementeren van grote hoeveelheden digitale assistenten vraagt om draagvlak, acceptatie, enthousiasme en vooral een visie op een andere werkwijze, informatievoorziening en concrete doelen.
Bij onze klant Allinq hebben ze dat goed begrepen. In sneltreinvaart is deze organisatie geheel zelfvoorzienend geworden als het gaat om RPA. Hebben ze de tijd genomen om de organisatie als geheel mee te nemen. En is RPA ook op directieniveau een onderwerp van gesprek. Leer er meer over op op het platform van Rockingrobots

nora simonMaak kennis met onze consultant Nora Simon die momenteel onder ander functioneel beheerder is en ondersteuning voor projecten verzorgd bij de gemeente Rotterdam. Ze heeft veel ervaring met het geven van online trainingen, dus Nora verbetert ook trainingen omtrent Zaakgewijs Werken om te zorgen dat deze digitaal goed uit de verf komen.


Aandachtsgebieden bij de gemeente Rotterdam, die tevens voorloopgemeente is bij Dimpact, zijn dienstverlening voor de inwoners, en zoveel mogelijk digitaal werken en verwerken. Dit bereiken ze door de Scrummethodiek, waardoor ze met korte sprints verder komen in het grotere plaatje van digitaal Zaakgewijs Werken. De basis daarvan ligt goed, nu willen ze graag een stap verder zetten in de ontwikkeling. Hierbij hebben termen als digital workforce en volledig digitale dienstverlening de aandacht.

 

Lees meer...

Heb jij te weinig tijd voor je dagelijkse werkzaamheden? Of heb je helemaal genoeg van de reperende taken die je elke dag moet uitvoeren voordat je aan je aan je echte werk kan beginnen? Dan is een digitale assistent misschien iets voor jou?  Wil je weten welke (deel)taken een digitale assistent van jou kan overnemen, bel ons dan voor een gratis adviesgesprek. 

Lees meer...

Op 7 oktober jl. heeft in Zwolle een online debat plaatsgevonden tussen Robert Mekking, managing partner van MvR Consulting, en Jos Lindhout, manager ICT bij de gemeente Schiedam. Op deze speelse manier werd teams gebruikt voor meer dan alleen vergaderen en bleek een goede groepsdiscussie met 80 aanwezigen ook mogelijk.

Lees meer...

Wat is Process Mining en wat voor inzichten kan het verschaffen? In een korte presentatie en demo laten we zien wat Process Mining is en welke vragen er mee opgelost kunnen worden. We gaan dieper in op wat er nodig is om te beginnen, wat de voordelen zijn en de praktische toepassing in combinatie met automatisering. We leggen de connectie met automatisering door middel van het analyseren van een praktische casus. De casus die we analyseren betreft een Klantcontact Centrum, welke we gebruiken om de presentatie en techniek overzichtelijk te houden. 

Met Process Mining krijg je een dieper inzicht in doorlooptijd, consistentie, compliance en kwaliteit van je proces. En dat op basis van echte data. In de video laten we kort zien hoe het werkt. Process mining is waardevol in voortrajacten van RPA, waarbij we eerst naar de processen kijken en met de klant bepalen waar versnelling of kwaliteitsbverbetering nodig is en hoe we die door procesoptimalisatie of robotisering kunnen bereiken. Door periodiek de metingen te herhalen krijgen we ook een goed beeld van de effecten van de doorgevoerde wijzigingen. Maar Process Mining kan ook gebruikt worden voor kwaliteit en prestatiemetingen. 

Heeft u ook vragen over procesoptimalisatie of bent u benieuwd naar de doorlooptijd en kwaliteit van uw processen dan helpen we u graag. Meer informatie, we hebben een leuke eerste video gemaakt die we u graag met een korte presentatie over processmining (half uurtje) laten zien. Voor meer informatie neem contact op met Frank Mester

De inzet van digitale assistenten (RPA) bij overheden, organisaties en bedrijven neemt een steeds grotere vlucht. Daarmee komt de hybride werkorganisatie, met menselijke collega's die ondersteund worden door digitale assistenten steeds dichterbij. Een grote verandering in de werkverdeling, maar ook de taakinvulling van iedereen die betrokken is bij procesuitvoering, zoals applicatiebeheerders, medewerkers die verantwoordelijk zijn voor procesuitvoering, informatiemanagers, maar ook teamleiders die verantwoordelijk worden voor digitale assistenten. Maar ook voor de directie van organisaties die besluiten zullen moeten gaan nemen over hoe zij digitale assistenten willen gaan inzetten, welke doelen beoogd worden en een dergelijk verandertraject willen gaan inzetten. 

Lees meer...

Wat is Document Understanding en hoe werkt het in de praktijk? In een kleine Proof of Concept laten we klanten zien welke rol Document Understanding kan spelen in een proces met het herkennen en classificeren van documenten. Het voorbeeld dat we in deze video laten zien heeft betrekking op het adviseren van medewerkers DIV over zaaktype toekenning van documenten. Ook wordt gelijk het document gescand op mogelijke aanwezigheid van een zaaknummer.

Lees meer...

Een leuk interview van onze klant RPA Hilversum aan DIVOSA, waarbij wordt uitgelegd wat het belang is van de inzet van digitale assistenten voor gemeente Hilversum en voorbereiding nodig is om tot een goede implementatie te komen. Lees het heel artikel. Wilt u weten wat RPA voor uw organisatie kan betekenen, maak dan een afspraak met Frank Mester

Een leuk interview van onze klant RPA Hilversum aan DIVOSA, waarbij wordt uitgelegd wat het belang is van de inzet van digitale assistenten voor gemeente Hilversum en voorbereiding nodig is om tot een goede implementatie te komen. Lees het heel artikel. Wilt u weten wat RPA voor uw organisatie kan betekenen, maak dan een afspraak met Frank Mester

In samenwerking met de gemeente Hilversum hebben we binnen een week een virtuele assistent ontwikkeld die de aanvragen voor Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) gaat ondersteunen. In een agile setting, geheel digitaal, met een team van RPA consultants en specialisten van de gemeente zijn we op maandag gestart en hebben we de softbot op vrijdag getest en opgeleverd. Daarbij maken wij gebruik van UiPath software.

Lees meer...

corona robot croppedIn het kader van de noodmaatregelen die de Regering heeft aangekondigd om de Corona crisis op economisch gebied te bestrijden, zijn gemeenten met spoed aan het werk gezet om deze regelingen uit te voeren. Een van de belangrijkste regelingen is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), waarbij de ruim 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel die ons land kent een beroep kunnen doen op inkomensondersteuning. Inzet van een virtuele assistent kan helpen om dit proces snel en foutloos met gebruik van aanwezige systemen uit te voeren. 

Lees meer...

yolaIn de afgelopen maanden hebben we diverse nieuwe medewerkers voor Robotic Process Automation aangenomen. Yola Versteegh heeft bewust gekozen voor Robotic Process Automation (RPA) als vakgebied en de RPA-specialisten opleiding die MvR Consulting samen met Spring Professional hebben opgezet.

Een 2-jarig traject waarbij jonge professionals allereerst worden opgeleid tot RPA-Developer en daarna aan de slag gaan als RPA-consultant en zich verder gaan ontwikkelen tot RPA-specialist. Een uitdagend traject van werken, ontdekken en leren in een team van consultants en specialisten. Lees het volledige interview met Yola.

Heeft u ook behoefte aan young professionals die al zijn opgeleid tot RPA-Developer en zich komende jaren verder willen blijven ontwikkelen? Dan is onze RPA-specialisten opleiding misschien ook iets voor u. Gemeente Rotterdam, gemeente Huizen en enkele commerciële klanten gingen u al voor. Met voor ieder een maatraject op het gebied van werving en selectie, opleiding en begeleiding. Meer weten? Neem dan contact op met Frank Mester

RPA is "hot" en dat blijkt wel uit de cijfers. In 2019 hebben we meer dan 20 klanten advies gegeven over RPA en pilots en opschalingstrajecten uitgevoerd. Inmiddels zijn vrijwel alle pilot klanten ook daadwerkelijk met hun eerste proces in productie gegaan en staan velen aan de vooravond van opschalingstrajecten. Onze grotere klanten hebben ambities van 25 - 100 softbots per jaar. De RPA markt wordt volwassen en dat is te merken aan de vragen die we krijgen uit de markt.

rpa groep kerst

Lees meer...

Jeroen Backx RPARobotic Process Automation (RPA) is de toekomst… Je hoort het om je heen en het krijgt veel aandacht in de media. Specialisten op dit gebied zijn dan ook schaars in deze arbeidsmarkt. Des te meer reden voor Spring Professional en MvR Consulting  om de krachten te bundelen. En zo is in september van dit jaar een mooie samenwerking ontstaan met de focus om young professionals op te leiden tot RPA-Consultant. Na het behalen van het UiPath Advanced certificaat is onze RPA-collega Jeroen Backx afgelopen week als RPA Developer aan de slag gegaan bij onze klanten de gemeente Huizen en gemeente Woerden. Met kennis van Agile werken, binnenkort een LEAN Green Belt en een afgeronde RPA-praktijkstage, is Jeroen klaar voor het echte werk.

Lees meer...

roermondOp 8 november ben ik met Frank Mester mee geweest naar de Gemeente Roermond, voor een leuke RPA ochtend. Het begon met een presentatie en inspiratie voor een grotere groep medewerkers van de gemeente, om ze mee te nemen in de ontwikkelingen en te enthousiasmeren voor het gebruik van virtuele medewerkers. Frank vertelde over de mogelijkheden van de inzet van softbots, hoe een robot de organisatie en haar medewerkers kan helpen, welke processen geschikt zijn voor het inzetten van RPA.

Na deze voorzet gingen we verder met een co-creatie sessie met een kleinere groep proceseigenaren. Samen met de proceseigenaren gingen we op zoek naar kansrijke processen voor het opzetten van de RPA pilot. Door de presentatie was iedereen duidelijk al op ideeën gekomen en hebben we verschillende goede processen in kaart weten te brengen. Uiteindelijk zijn meer dan 10 processen door de eerste screening heengekomen en worden nu door de gemeente nader uitgewerkt. 

Wil je meer weten over wat RPA (Robotic Process Automation) voor jouw organisatie kan betekenen, of ook in een co-creatie sessie processen inventariseren en een ranking meegeven op basis van kansrijkheid, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak.

uipath og image 1 e1558084807264

Zelf een pizza bestelrobot bouwen in een middag/avond sessie, hoe leuk is dat. Onder leiding van onze consultants Johans Brink en Rachid Ben-Laouane hebben we eerst een introductie RPA gegeven en daarna de groep aan het werk gezet.

De opdracht was om een pizza bestelbot te bouwen met UiPath RPA-software. Het resultaat was een leuke middag - avondsessie, waar veel geleerd is over RPA maar ook veel gelachen werd. Vooral toen bleek dat één van de aanwezigen iets te enthousiast de pizzarobot ook daadwerkelijk voor 170 euro pizza's had laten bestellen. Gelukkig konden we die order nog annuleren (want de pizza's waren eerder die avond al besteld en opgegeten).

Leusden, 19 September 2019 - In steeds meer organisaties worden virtuele medewerkers ingezet om administratieve taken uit te voeren. Vanwege de toenemende vraag naar kennis op dit gebied, heeft Spring Professional in samenwerking met MvR Consulting een Robotic Process Automation (RPA) traineeship geïntroduceerd. Dit traineeship is de eerste in zijn soort in Nederland en sluit aan bij de visie van Spring Professional om de toekomst van werk te helpen vormgeven.

toost

Lees meer...

Met behulp van robotisering kunnen bij veel overheidsorganisaties processen worden versneld en verbeterd. Door een virtuele assistent in te zetten worden medewerkers ontzorgd bij administratieve taken. Onze vorige blog ging over welke verschillende processen en situaties geschikt zijn om RPA (Robotic Process Automation) in te zetten. Wanneer er kansen en mogelijkheden zijn, welke opeenvolgende stappen kun je dan vervolgens nemen om RPA een plek te geven binnen de organisatie?

Lees meer...

In een vorig bericht schreven we over hoe overheidsorganisaties zullen gaan veranderen door de komst van robotisering en Artificial Intelligence (AI). Veel administratieve werkzaamheden kunnen worden uitbesteed aan virtuele medewerkers, waardoor een nieuwe visie op de inzet van softbots én medewerkers nodig is. Een visie die past bij een toekomstbestendige, digivaardige organisatie. Wanneer is het moment aangebroken om deze virtuele collega’s met behulp van RPA (Robotic Process Automation) in te zetten? Welke processen lenen zich daarvoor en hoe snel zie je iets van de investering terug?

Lees meer...

De komst van robotisering en Artificial Intelligence (AI) zal veel gaan veranderen in overheidsorganisaties. De mogelijkheden om administratieve werkzaamheden uit te besteden aan softbots neemt toe. Zo’n virtuele collega kan er voor zorgen dat het werk voor medewerkers uitdagend en leuk blijft. Ook helpt een softbot om de dienstverlening te versnellen en verbeteren. Dit betekent dat het vormen van een visie op een digitaalvaardige organisatie van groot belang is. Welke impact hebben deze ontwikkelingen op de organisatie en hoe kunnen zowel softbots als medewerkers effectief worden ingezet?

Lees meer...

MvR Consulting adviseert overheidsorganisaties bij het digitaliseren en verbeteren van het bestuurlijke besluitvormingsproces. In de transitie naar zaakgericht werken heeft dit kernproces bij veel organisaties niet de aandacht gekregen die het verdient. Of gebeurt het proces überhaupt nog (deels) analoog. Met als resultaat verspilling van tijd en geld en veel frustratie. Als ervaren partner in digitalisering en met domeinkennis van bestuurlijke besluitvorming helpt MvR Consulting u om een effectieve informatiestroom te organiseren, van steller tot gemeenteraad.

Lees meer...

Vorige week is ''Rob Otten'' gestart als eerste virtuele medewerker van Allinq. Reden voor een feestje! Dergelijke softbots kunnen handmatige en tijdrovende processen overnemen van echte mensen. Waardoor er tijd overblijft voor taken waar mensen écht goed in zijn. Een mooie case waar wij als MvR Consulting Robotic Process Automation (RPA) mogen toepassen.

Lees meer...

Voor de Provincie Utrecht hebben wij in 1 dag een DIV robot gemaakt die aanvragen "nieuw Documentum dossier" automatisch kan afdoen in Assyst. De softbot logt zelf in in Assyst en zoekt vervolgens de eerstvolgende melding.

Lees meer...

Een Proof of Concept (PoC) is een uitstekend instrument om aan te tonen dat een softbot werkt. In 3 weken beschrijven we het te robotiseren proces (of een gedeelte daarvan), installeren onze testsoftware en configureren de softbot. Vervolgens maken we daarvan een video als bewijs. Zo weet u zeker dat de softbot werkt en kunt u de video ook laten zien binnen de organisatie. Met een PoC kunt u inhouse zien dat RPA software werkt. De keuze voor het proces is minder interessant en hoeft u geen aandacht te besteden aan testen of uitzonderingen. 

Lees meer...

In samenspraak met de opdrachtgever kiezen we een eerste proces dat als Proof of Concept (PoC) geheel of gedeeltelijk wordt gerealiseerd. U hoeft dan nog geen software aan te schaffen. Door een co-creatiesessie met medewerkers te organiseren kunt u ook alvast een aantal medewerkers betrekken die later als ambassadeurs van de softbots in de organisatie gaan fungeren en een lijst maken van processen die in aanmerking komen voor robotisering.

Lees meer...

“Maar vinden mensen het niet vervelend dat een softbot hun werk gaat overnemen?” Dat is een vraag die ik heel vaak krijg. En ja, als het vervangen van mensen het uitgangspunt zou zijn van robotisering, dan is dat inderdaad vervelend, zeker als er geen alternatief is. Maar bij onze klanten is het vervangen van arbeid zelden een belangrijk motief. Veel vaker gaat het juist om het helpen van medewerkers om simpele en administratief terugkerende taken over te nemen, zodat ze meer tijd hebben voor het moeilijkere en uitdagendere werk. Zoals ons motto al zegt: "Naast elke medewerker een robot"; en als je een assistent-softbot tot je beschikking hebt, dan kan je hem ook de "rotklusjes" geven. 

Lees meer...

De eerste kennismaking met RPA vindt meestal plaats door een presentatie bij de business-, of informatiemanager of het MT/DT. Onze insteek is allereerst te kijken hoe het bestaande IT-landschap beter benut kan worden om administratieve lasten te verminderen en dienstverlening te verbeteren. Een belangrijk onderdeel is altijd: 'Hoe bepaal ik de businesscase?'. Met onze ervaring kunnen wij u helpen met de uitwerking en onderbouwing. 
 
Lees meer...

new-piktochart_33353872 (3).png

Op donderdag 4 oktober hebben wij voor de gemeente Ede een bewustwordingssessie over Zaakgericht Werken gehouden, maar dan op een leuke, alternatieve wijze; door middel van een pubquiz. Enkele tientallen leidinggevenden uit de gemeente deden in teamverband actief en met een grote glimlach mee aan deze quiz. Een prima manier om kennis over te dragen en een positieve sfeer te creëren rondom dit belangrijke thema. Ook al doen we dit werk vanuit MvR Consulting al jaren, toch lukt het elke keer weer om er een nieuwe draai aan te geven. Super leuk!

Lees meer...

WhatsApp Image 2018-10-10 at 18.37.02 (1).jpeg

Afgelopen dinsdag organiseerden we een borrel voor ZZP'ers in ons netwerk met als onderwerp 'RPA'. Tijdens een algemene introductie van RPA door Frank Mester hebben we laten zien wat Sofbots kunnen en hoe ze werken. 

Lees meer...

 

Op donderdag 7 juni werd in Utrecht de Landelijke Zaakcompetitie Dag georganiseerd door Pink Roccade. Als key note spreker heeft Robert Mekking daar een enerverend en inspirerend verhaal gehouden over 10 jaar lang Zaakgericht Werken. De do's en don'ts uit de praktijk. Een leuke bijeenkomst op een bijzondere locatie. Leerzaam voor iedereen die Zaakgericht Werken wil invoeren of bezig is met doorontwikkeling.

Lees meer...

Afgelopen week heeft onze nieuwe principal consultant voor Robotic Process Automation (RPA) tijdens de innovatiedag in Drechtsteden een verhaal gehouden over de (on)mogelijkheden van RPA en Kunstmatige Intelligentie (KI). RPA is binnen de geschetste innovaties op deze middag een kansrijke technologie die nu al heel toepasbaar is. Ook is het duidelijk dat technologische veranderingen in een exponentieel snel tempo gaan, waardoor oude wetten niet meer gelden en we in een spannende nieuwe tijd komen die voor iedereen onvoorspelbaar is. 

 

Naast elke ambtenaar een Robot. Lees alles over de gemeente Huizen en waarom zij kozen voor Robotic Process Automation (RPA), hoe MvR Consulting en Coforce de gemeenten hebben begeleid en welke plannen ze nog meer hebben met RPA in dit artikel in VNG Magazine. Voor wie zelf wil zien hoe de gemeente Huizen omgaat met RPA, meld je dan aan voor de RPA bijeenkomst op 12 juni 2018 in Huizen. 

Lees meer...

 

Op een druk bezocht Cascadis congres kreeg Robert Mekking de vloer voor een sessie over Robotic Process Automation (RPA). Hij hield voor een publiek van communicatie mensen en dienstverleners een verhaal over hoe je dienstverlening (en klantbeleving) kunt verbeteren met de inzet van software robots.

Lees meer...

 

Op 28 maart jongstleden was de VNG Beurs "Back to the Future" in Utrecht. MvR & Partner was met een stand aanwezig om klanten te onmoeten en ook de nieuwste ontwikkelingen te laten zien op het gebied van Zaakgericht Werken, Datagedreven Werken, Robotic Process Automation (RPA) en natuurlijk van onze MvR Academy.

De beurs was om meerdere redenen zeer geslaagd.

Lees meer...

 

MvR Consulting heeft een co-creatie sessie gehouden over Robotic Process Automation (RPA) bij Food Valley, op de bijzondere locatie "Radio Kootwijk". Food Valley is een samenwerking van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

Met de deelnemers hebben we vervolgens enkele projecten gedefinieerd waarbij met de inzet van RPA belangrijke voordelen te behalen zijn. De gemeenten gaan nu de projecten zelf uitwerken. Wilt u ook in korte tijd kennis namen van wat RPA voor uw organisatie kan betekenen en waar de kansen liggen, meld u dan aan voor onze gratis co-creatie sessie RPA

 

De gemeente Ede kiest voor het zaaksysteem Liber van BCT, specialist in Enterprise Information Management, en gaat daarmee richting volledig digitaal werken. Om continu te evolueren en toekomstbestendig te blijven, staan voor de gemeente Ede meer efficiëntie, betere werkbaarheid en digitaal transformeren op het wensenlijstje. Daarom koos de gemeente voor een Proof of Concept (PoC)-traject met zaaksysteem Liber. Een succesvol traject dat heeft geleid tot een vaste opdracht bij de 100.000+ gemeente.

Zaakgericht werken
De gemeente kampte met een aantal tekortkomingen, namelijk het ontbreken van een integraal klantbeeld, een centrale opslag van proces- en documentinformatie en een leverancier die inspeelt op de behoeften van de gemeente Ede. Om hier invulling aan te geven zocht de gemeente een nieuw zaaksysteem om de transitie te realiseren naar digitaal, zaakgericht werken. De belangrijkste voorwaarden aan het nieuwe systeem waren usability, technische stabiliteit, performance, interoperabiliteit en de verschillende functionaliteiten. BCT bood met Liber de beste aansluiting. Begin 2018 is de organisatiebrede uitrol gestart.

Lees meer...

 

Wat is Robotic Process Automation (RPA) en wat kan RPA betekenen voor uw organisatie? In een co-creatie sessie nemen we u in vogelvlucht mee in de wereld van RPA. De mogelijkheden en onmogelijkheden van RPA. Maar ook hoe RPA inzetbaar is voor het oplossen van knelpunten in uw bedrijfsproces en het verbeteren uw dienstverlening.

Met deze kennis genereren we in een korte samen een aantal toepassingsmogelijkheden van RPA voor uw organisatie rondom 3 thema's. Aan de hand van een door MvR Consulting ontwikkeld punten systeem komen we per project tot de ranking. Hiermee krijgt u inzicht in de projecten die het waard zijn om uitgewerkt te worden. Na 1,5 uur heeft u niet alleen inzicht in wat RPA kan, maar ook waar het in uw organisatie inzetbaar is en een overzicht van kansrijke projecten. 

Lees meer...

 

Civity en MvR Consulting bundelen de krachten om publieke organisaties van start tot finish te ondersteunen op het gebied van Datamanagement. De clouddiensten van Civity en de organisatorische ondersteuning van MvR leiden ertoe dat overheden het maximale halen uit informatiegestuurd werken.

Ondersteuning bij het starten van datagestuurd werken
Voorbeelden van datatoepassingen voor effectiever beleid, slimmere dienstverlening en stroomlijning van processen zijn er inmiddels genoeg. Hoe je dat als overheidsorganisatie zelf moet organiseren, is een ander verhaal.

Lees meer...

 

MvR Consulting neemt regelmatig nieuwe consultants in dienst. Aan 2 van onze nieuwe collega's, Cansu Kiser en Robert Bijl hebben we wat vragen gesteld over hun ervaring, ambities, en waarom ze op dit moment in hun carriere gekozen hebben voor MvR Consulting.  

Hoe zag je werkzame leven eruit voordat je bij MvR terecht kwam? 
Cansu: Voordat ik bij MvR Consulting terecht kwam was ik mij aan het klaarstomen om consultant te worden. Ik kwam tijdens mijn opleiding psychologie er al snel achter dat ik iets wou gaan doen met de interactie tussen mens en techniek. Na mijn afstuderen ben ik daarom een traineeship Informatiemanagement gaan volgen. Ik heb vooral veel geleerd van de digitaliseringstrajecten bij de overheid die ik mocht uitvoeren en hoe een overheidsorganisatie werkt. 

Lees meer...

Steeds meer gemeenten werken met data, waarbij ze er achter komen dat dit meer vergt dan de aanschaf van een BI-programma. Er zijn veel aspecten die invloed hebben op het succesvol gebruiken van data. Op een van die aspecten is mijn collega Lotte Meindertsma al ingegaan in de whitepaper "een checklist voor de kwaliteit van data". In deze blog ga ik in op een andere voorwaarde voor het succesvol gebruiken van data: datavisualisatie.  

Het belang van datavisualisatie 

Datavisualisatie speelt een belangrijke rol in het bruikbaar maken van grote hoeveelheden data en informatie. Allereerst wil ik daarom kijken naar het DIKW-model (zie ook afbeelding 1). Dit model illustreert het verband tussen de begrippen. 

Lees meer...

 

Robots zijn ineens volwassen. Althans, zo komt het op mij over. Net als iedereen denk ik bij robots aan gestroomlijnde mensachtige machines. Toch is het niet dat soort robots die aan een stille opmars hebben gewerkt in de afgelopen jaren. Het zijn de software robots. De technologie die dat mogelijk maakt heet 'robotic process automation' (RPA).

RPA is het beste te beschrijven als software die andere software aanstuurt. De truuk daarbij is dat de softbot alle menselijke handelingen, zoals klikken, tekst invoeren en documenten up- en downloaden kan nabootsen. Dus geen ingewikkelde ICT-koppelingen of systeemprocessen inrichten, gewoon de opnameknop aanzetten, het proces voordoen en daarna zo vaak als je wilt afspelen.

Lees meer...

 

Stel je bent gemeenteraadslid. Je hebt het erg druk. Druk met de goede dingen te doen voor je inwoners en ondernemers. Veel onderwerpen passeren de revue, maar tot mijn verbazing staat ‘digitalisering’ er meestal niet bij. 

‘Digitalisering is iets voor bedrijfsvoering en daar gaat de raad niet over’, wordt vaak gezegd door gemeenteraadsleden. Daarmee mogelijk ook een reden te hebben gevonden om zich daar achter te verschuilen. Dat snap ik heel goed, want het is een moeilijk onderwerp, als je er niet dagelijks mee in aanraking komt. Maar doe je als gemeenteraadslid de goede dingen, als je de ‘digitale transformatie in de samenleving’ aan je voorbij laat gaan?

Lees meer...

 

Deze week werd in de UK een schokkende ontdekking gedaan. Een forensisch laboratorium in de Engelse stad Manchester heeft mogelijk meer dan tienduizend rechtszaken benadeeld door data te manipuleren. Data die als betrouwbare bron werd beschouwd en werd gebruikt om te komen tot meer dan tienduizend veroordelingen is naar alle waarschijnlijkheid onbetrouwbaar. Een juridische catastrofe.

Het zoveelste bewijs hoe belangrijk het is om te valideren of de data die je gebruikt, juist is. En dat is een vraag die in de huidige data-mine rush (get it?) veel en veel te weinig wordt gesteld. Bronnen na bronnen worden opgeslurpt en na kruisvergelijking met weer andere bronnen wordt de resulterende informatie vaak zonder enige validatie geïnterpreteerd en gepresenteerd.

Lees meer...

 

Een tijdje geleden was ik bij Van der Valk en zag ik een bordje met de tekst: "In verband met ons nieuwe kassasysteem, is de service wellicht wat trager dan u van ons bent gewend. Bij voorbaat dank voor uw begrip." Ik zag daar een mooie parallel met ons bedrijf MvR mee, dat opgericht is om digitale verandering in organisaties te begeleiden. Dus, hop! LinkedIn postje geplaatst. Fotootje er bij, flesje wijn voor de eerste die de locatie raadt. Leuk. toch?

Tot mijn grote verbazing blijken er letterlijk duizenden mensen het postje te bekijken en ontstaat er op LinkedIn en daarbuiten via email een levendige discussie over de rol van de IT leverancier bij het implementeren van nieuwe of veranderende systemen en processen. Anno 2017. Terwijl ik in de veronderstelling was dat we dat station inmiddels waren gepasseerd. Bizar dat organisaties nog steeds hun systeemleverancier of eigen IT afdeling inzetten voor de organisatorische begeleiding van digitalisering.

Lees meer...

 

Sinds de decentralisatie van 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp, participatie (werk en inkomen) en ondersteuning en begeleiding van inwoners vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo2015). Om goed in kaart te brengen wat de gevolgen zijn van de (lokale) inzet op de decentralisaties en daarop te kunnen sturen hebben gemeenten heldere en gestructureerde informatie nodig.

Zo ook de gemeente Renkum. Deze gemeente heeft MvR Consulting gevraagd om mee te denken over de manier waarop de sturings- en verantwoordingsinformatie uit het Sociaal Domein overzichtelijk en systematisch vergaard en gepresenteerd kan worden aan de organisatie en gemeenteraad. Voorwaarde hierbij is dat de invulling van datagestuurd werken past bij gemeente Renkum.

Lees meer...

E-mail neemt een substantieel deel van onze dagelijkse werktijd in beslag. Na een vakantie of een paar dagen afwezigheid staat er weer zo’n eindeloze rij onbehandelde e-mails te wachten. Zoveel vaak, dat je je afvraagt waarom je weer naar je werk bent gekomen. En dan heb ik het nog niet eens over de mails die je krijgt in cc’s en bcc’s. Je kunt er maar beter zeker van zijn dat iedereen die er ook maar enigszins bij is betrokken ervan afweet. We kunnen niet meer zonder e-mail. Toch?

Lees meer...

Het is nog niet zo lang geleden dat de DIV-medewerker precies wist waar hij aan toe was. Dat is echter aan het veranderen door de opkomst van digitalisering en nieuwe communicatietechnologie (waarbij onder meer internet en social media worden ingezet), de kritische, mondige en zelfredzame burger die snel antwoord wil hebben en ‘last but not least’ de druk die vanuit het Rijk op lokale overheden wordt uitgeoefend om zich dienstbaar op te stellen en verder te digitaliseren. Kortom, is de DIV-medewerker nog wel nodig straks?

Lees meer...

Wanneer de zomer en vakanties straks weer zijn geweest en iedereen is bijgekomen, biedt MvR & Parnters de uitgelezen mogelijkheid om de hersenen weer te prikkelen gedurende de nazomer workshops. Op donderdagmiddag 14 september organiseert MvR Consulting een aantal gratis workshops voor haar klanten. 

Lees meer...

 Vleuten, 24 mei 2017 – MvR Consulting, specialist in digitaliseringsprojecten en de invoering en begeleiding daarvan bij (semi)-overheidsorganisaties, heeft tijdens een kennissessie met deelnemers van een aantal grote en middelgrote gemeenten de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van datagestuurd werken gedeeld en besproken. Het doel van de sessie was om de deelnemers op een informele manier te voorzien van kennis, praktijkvoorbeelden en praktische tips door ervaringen te delen. Geen theoretische presentaties bekijken maar komen tot een praktische kennisdeling.

Lees meer...

De media staan er bol van: datagestuurd of informatiegestuurd werken. Informatie uit (de processen van) de organisatie wordt gebruikt om die processen te optimaliseren en alle betrokkenen aan te sturen. Meten is weten. Toch? Maar om goed te kunnen meten moet je vooral weten wát je wilt meten en waarom. Meten om alleen gegevens te verzamelen is weinig verheffend. Het gaat om het verhaal dat achter de cijfers zit. Erachter komen dat een bepaalde afdeling minder presteert ten opzichte van andere afdelingen, omdat mensen boven hun vermogen moeten presteren, is wel interessant. Niet het kale feit dat ze 15% minder zaken afhandelen. Het gebruik van de juiste en relevante informatie levert inzichten op die je in staat stellen de organisatie beter te laten functioneren. Hoe pak je dat aan?

Lees meer...

MvR Consulting organiseert op 20 april haar eerste rondetafelsessie. Het thema dat in deze sessie aan bod komt is ‘De slimme overheid: trends en ontwikkelingen op het gebied van datagestuurd werken’. De middag wordt vervolgens afgesloten met een diner. Is jouw interesse gewekt voor dit onderwerp en wil je graag meediscussiëren en deelnemen aan deze sessie, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Op het moment dat een organisatie zo ver is dat Zaakgericht Werken op de agenda komt en stappen gezet gaan worden in die richting, speelt het management een cruciale rol. Sterker nog, onze ervaring is dat het succes van Zaakgericht Werken staat of valt met het commitment van het managementteam. ZGW is een concept dat zowel top down als bottom up gedragen moet worden, maar waarbij het management grote invloed heeft op hoe het in de organisatie wordt ontvangen en geaccepteerd.

Lees meer...

Met de keuze voor het LMS van ReCourse introduceert MvR Academy een nieuwe, flexibele en meer uitgebreide mogelijkheid van ‘e-learning’. Voor de klanten van MvR Academy betekent deze toevoeging een verbetering van de mogelijkheden om mensen binnen overheidsorganisaties nog verder op maat te bedienen. Niet alleen op maat gesneden opleidingsmodules, maar ook het toetsen ervan en rapportages over voortgang behoren nu tot de mogelijkheden.

Lees meer...