mvr logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ondersteuning bij klantgerichte digitale dienstverlening in gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand heeft een duidelijke koers ingezet naar klantgerichte digitale dienstverlening. Dat traject werd ondersteund door een projectteam en daarvoor werd eind 2018 versterking gezocht in de vorm van een applicatiebeheerder van de Atos e-suite. Er is momenteel tamelijk veel vraag, maar weinig aanbod in applicatiebeheerders. MvR Consulting kon deze vraag beantwoorden door die rol tijdelijk in te vullen. MvR heeft uiteindelijk geheel 2019 en begin 2020 kunnen bijdragen aan de klantgerichte digitale dienstverlening van Twenterand. De consultants van MvR hebben ervaring in functioneel beheer en konden daardoor razendsnel de applicaties van Twenterand eigen maken en zich bezighouden met het finetunen van efficiënte digitale werkprocessen.

De applicatiebeheerder in Twenterand is een moderne beheerder met een brede rol. Het ene moment moest onze consultant gebruikers helpen met gebruikersvragen over het zaaksysteem, het andere moment moest er geadviseerd worden over de technische inrichting van een proces en weer een ander moment moest er een heel zaakproces gebouwd en getest worden. Dat maakte de functie erg veelzijdig. Tevens werd er op die manier met veel verschillende mensen in de organisatie gesproken en  kon daardoor snel een bruikbaar netwerk worden opgebouwd.

Onze consultant had naast de functie van applicatiebeheerder ook de rol van karrentrekker op zich genomen om e-diensten in te richten voor de gemeente. Er moesten ongeveer 50 verouderde webformulieren in een nieuw jasje gestoken worden en daarna gekoppeld worden aan de mogelijkheden van MijnLoket, zodat inwoners hun aanvragen en dergelijke konden volgen. Hiervoor kreeg de projectleider een klein projectteam van drie mensen, waarmee de formulieren, in samenwerking met de proceseigenaren, zijn omgebouwd en geïmplementeerd.

Eind juni 2020, toen de opdracht er voor MvR op zat, was men zeer te spreken over het  functioneren van de applicatiebeheerders van MvR de afgelopen tijd. MvR weet dat de markt voor beheerders krap is en helpt uw organisatie daarom graag met één van onze goede consultants. Net als in Twenterand kunnen ze ook uw organisatie verder helpen tot er een blijvende oplossing gevonden is.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking?
Neem contact met ons op