Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

De gemeente Oost Gelre streeft naar transparante, digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven. Op 9 juni 2015 is gestart met de invoering van Zaakgericht Werken met de Atos e-Suite van Dimpact. Via e-formulieren wordt de digitale dienstverlening aan inwoners en bedrijven verder uitgebreid en verbeterd.

Met deze stap wordt de dienstverlening via de website verder uitgebreid en de interne afhandeling geoptimaliseerd. In oktober 2015 stond de gemeente Oost Gelre volgens een onderzoek van Deloitte op plek 256 in de ranking van digitale volwassenheid van de overheid. Samen met MvR Consulting is de ambitie gesteld om te stijgen naar een plek in de top 100.

In een klein team zijn er met betrokken medewerkers van de gemeente Oost Gelre verkennende gesprekken gevoerd over de in te richten e-formulieren voor hun proces.  Na de inhoudelijke input van de proceseigenaren, zijn met behulp van de Atos e-Suite Editor deze processen door het team van MvR Consulting vervolgens omgezet naar e-formulieren. Op dit moment worden de formulieren gebouwd en getest door de proceseigenaren. Na een laatste check van de communicatieafdeling zullen de e-formulieren uiteindelijk op de website van de gemeente Oost Gelre beschikbaar worden gesteld.

Er zal na afloop teruggekeken kunnen worden op een leerzaam project. Voor zowel MvR Consulting als de gemeente Oost Gelre, die als voorloopgemeente een van de eersten is die met behulp van de nieuwe grafische editor van de Atos e-Suite de digitale dienstverlening naar een hoger vlak brengt.