Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

De invoering van Zaakgericht Werken betreft een grote verandering voor een gemeentelijke organisatie en in het specifiek voor de afdeling Documentaire Informatie Voorziening (DIV). Om de DIV medewerkers hier goed en vroegtijdig op voor te bereiden heeft de gemeente Stadskanaal MvR Consulting gevraagd om DIV trainingen te verzorgen.

Het doel van de trainingen was om de medewerkers bewust te maken van hun nieuwe rol tijdens Zaakgericht Werken. MvR Consulting heeft hierbij een training ontwikkeld waarbij de verandering voor DIV op een interactieve manier verkent wordt.

De trainingen in Stadskanaal zijn in meerdere modules gegeven. In het eerste deel is er ingegaan op de diverse veranderingen voor DIV, waarbij verschillende interactieve werkvormen worden gebruikt. Hierbij gaat het niet alleen om de praktische veranderingen van de digitalisering en het werkveld DIV, maar ook om de rolverandering. Daarnaast is er ruim aandacht geweest voor de adviesrol die DIV vervult tijdens Zaakgericht Werken.

Voor de tweede module heeft MvR Consulting een training gegeven aan een selecte groep DIV medewerkers. Hierbij zijn de vaardigheden van hun specifieke nieuwe functie verder belicht. Deze groep heeft een belangrijke rol gekregen rondom de communicatie van Zaakgericht Werken in de organisatie, waardoor de verandering voor hen nog groter is. Tijdens de training is er aandacht geweest voor diverse competentietrainingen zoals gespreks- en presentatietechnieken, didactische vaardigheden en het overbrengen van informatie. De cursisten zijn hierdoor klaargestoomd om collega’s in de organisatie te trainen en mee te nemen in Zaakgericht Werken.

Het resultaat van de trainingen is dat de DIV medewerkers zijn klaargestoomd voor hun nieuwe rol tijdens Zaakgericht Werken en dat draagvlak binnen het team is gecreëerd.