Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 402 niet laden

De gezamenlijke Hoeksche Waardse gemeenten besloten in 2005 dat onderzocht moest worden of het nuttig, wenselijk en financieel aantrekkelijk was om te gaan samenwerken op het gebied van ICT.

De bedoeling was dat de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen hun dienstverlening op het gebied van de automatisering, op enig moment, gezamenlijk zouden gaan uitvoeren. Als gevolg van voortschrijdend inzicht, werd hier later ook de I-functie aan toegevoegd. Men heeft deze onderzoeksopdracht, achtereenvolgend, bij drie bureaus uitgezet zonder dat dit tot konkreet resultaat leidde. Het duurde tot eind 2012 voordat men een vruchtbare projectaanpak gerealiseerd had.

Willem van Ravestijn, van het bureau MvR Consulting, werd aangezocht als kwartiermaker van de, op dat moment, nog op te richten ISHW-organisatie (ICT Samenwerking Hoeksche Waard). Zijn opdracht was om enerzijds het kwartier te maken voor de ICT medewerkers van de vijf gemeenten, hen te plaatsen op functie, te coachen en te begeleiden van hun vorige werkgever naar ISHW, anderzijds moest de Kwaliteit van de dienstverlening omhoog en de Kwetsbaarheid en Kosten omlaag. Medio 2014 was Willem gereed met zijn opdracht.

pdf-download