mvr logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wet open overheid

Met strakkere passieve openbaarmaking, nieuw uit te voeren actieve openbaarmaking en de dringende eis voor een informatiehuishouding die op orde is levert deze ‘wolf in schaapskleren’ de nodige hoofdbrekers op voor overheden. Naast ons unieke bewustwordingsspel biedt MvR een breed palet aan diensten voor uw organisatie om antwoord te geven op de volgende vraagstukken:

  • Ons bestuur is zich niet bewust van het belang.
  • Teamleiders hebben geen idee waar het over gaat.
  • Wat zegt ons informatiebeleidsplan en hebben we die überhaupt wel?
  • Projectleiders zien door de bomen het bos niet meer.
  • Hoe staat onze informatiehuishouding er nu voor?
  • Wie gaat al die acties en projecten in goede banen leiden?
  • Hoe krijgen we onze mensen mee?

Bewustwordingsspel Wet open overheid

Doel
Het doel is om bestuur, management en uitvoerende teams bij de overheid bewust te maken van de Wet Open Overheid. We benadrukken de urgentie en de noodzaak, en daarnaast duiden we het maatschappelijk belang van een goede informatiehuishouding. Dit draagt bij aan het imago en vertrouwen in de overheid en daarmee de dienstverlening. Door bewustwording te creëren kweken we draagvlak voor investeringen in de informatiehuishouding.

Het concept
We starten met een presentatie over de Woo, waarbij we goed uitleggen waarom deze wet er is en wat het voor de overheid betekent. Aan de hand van een aantal scherpe stellingen brengen we vervolgens de juiste dialoog op gang. Dan neemt burgemeester Kees Knoeiberg de deelnemers mee in zijn reis. Deze gaat door drie kamers, die zijn ingericht als escaperooms, waarin de deelnemers aan de slag moeten met verschillende kansen, uitdagingen en risico’s die bij deze wet spelen.

Resultaat
Tijdens het spel ervaren de deelnemers alle facetten van de wet. Door slimme en diverse spelelementen wordt de urgentie van een goede informatiehuishouding echt beleefd en heel sterk duidelijk.

Unieke projectaanpak

Door de bomen het bos zien
Met een unieke beeldende aanpak begeleiden onze Woo-experts uw mensen door het informatiebos om ze de bomen door het bos weer te laten zien. Onze aanpak is geschikt voor alle lagen in uw organisatie.

Naast de Wet open overheid zijn er nog verschillende andere (informatie) wetten. Neem daarbij de hoeveelheid en verscheidenheid aan taken die een lokale overheid heeft en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer.

Startend vanuit een voor iedereen te begrijpen Woo-woud nemen onze experts uw organisatie mee in een overzichtelijke stapsgewijze integrale aanpak.

Van roadmap naar handelingsperspectief
De roadmap biedt een overzicht van alle implementatiestappen en onderliggende projecten met betrekking tot het implementatieplan voor de Wet open overheid actieve openbaarmaking. Op natuurlijke wijze gaat deze projectaanpak over in een doorlopende (kanban) verbetercyclus waarbij steeds de op dat moment belangrijke en haalbare stappen inzichtelijk zijn en ook daadwerkelijk worden genomen.

Onze experts kunnen deze aanpak aan uw projectteam overbrengen of desgewenst het hele project managen en met uw mensen uitvoeren.

Interactieve sessies

In een op maat gemaakte sessie van een half tot anderhalf uur nemen we uw mensen interactief mee. Van een ‘lagerhouse’ setting met pittige stellingen tot een snelle mediarijke digitale pubquiz.

Op verschillende manieren betrekken we de deelnemers actief in de onderwerpen, uitdagingen en dilemma’s die er rond deze wetgeving spelen.

Meer Weten?
Karlijn Roedelof

Neem contact op met

Karlijn Roedelof

Accountmanager
karlijn.roedelof@mvr.nl
06 22 97 39 00

MvR levert:

Zie ook:

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking?
Neem contact met ons op