mvr logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informatiehuishouding

"Informatiehuishouding? Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar het is wel veelomvattend zeg! Hoe staan wij er dan voor op dat gebied?"

Laat de specialisten van MvR een nulmeting uitvoeren. De analyse die we voor u doen biedt het overzicht van waaruit we samen de nodige inzichten halen. Dit is de basis om uitzicht voor uw organisatie niet alleen in beeld te krijgen, maar vooral ook (weer) bereikbaar te maken. 

Informatiehuishouding is een breed veel omvattend begrip dat een integrale blik vereist. Aan de hand van het beeldende MvR architectuurmodel brengen we drie lagen in kaart: de governance laag, de bedrijfsvoeringslaag en de technische laag.

De governance laag omvat verschillende aspecten zoals het organogram, financiering en financiële stromen, de planning en controle cyclus (begroting), mandaatdelegatie, het 9-vlaks model, en leiderschap en cultuur.

Op de bedrijfsvoeringslaag concentreren we ons op onderwerpen als de producten en dienstencatalogus (PDC), werkprocessen (volgens GEMMA-richtlijnen) en de PDCA-cycli met betrekking tot kwaliteitssystemen en het projectportfolio.

De technische laag richt zich op het applicatielandschap, inclusief contractmanagement en de Configuration Management Database (CMDB), het datalandschap met basisregistraties zoals BAG, BGT en BRP, prestatie-indicatoren, koppelingen, infrastructuur zoals VMware en Citrix, en overwegingen met betrekking tot on-premise versus cloudgebaseerde oplossingen en/of de aanwezigheid van een shared service center.

Naast deze lagen zijn er ook specifieke thema's die aandacht vereisen, zoals informatiebeveiliging met regelgeving zoals de AVG en certificeringen zoals ISO27001, naleving van informatiegerelateerde wetten zoals de Archiefwet en de Wet open overheid (Woo), en het bevorderen van digitale dienstverlening met passende dienstverleningsconcepten en KPI's.

Naast een overzichelijk rapport dat voor iedereen in de organisatie leesbaar is leveren we ook een PowerPoint  presentatie waarmee (of iemand van MvR) op alle lagen in de organisatie uw mensen mee kan nemen.  

MvR levert:
Meer Weten?
Karlijn Roedelof

Neem contact op met

Karlijn Roedelof

Accountmanager
karlijn.roedelof@mvr.nl
06 22 97 39 00

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking?
Neem contact met ons op