Digitale assistenten (RPA)

"Nu de eerste en tweede digitaliseringsgolf achter de rug is, is het tijd voor slim digitaliseren: het automatiseren van menselijke taken. Regel-gebaseerd, intelligent en op basis van data-analyse. Ons streven? Overbodige menselijke handelingen uit het proces halen en organisaties digivaardiger maken.”

Robotic Process Automation (RPA) kan helpen bij het uitvoeren van administratieve- en repeterende handelingen. Met RPA creeert u virtuele medewerkers (digitale assistenten) die u kunt inzetten op uitvoerende processen en zo kunnen uw eigen medewerkers zich weer focussen op het werk dat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dat zorgt weer voor een hogere kwaliteit. 

Waar kan RPA voor ingezet worden binnen overheidsorganisaties?

RPA kan in elk proces binnen uw organisatie worden ingezet, waarbij repeterende handelingen door medewerkers achter een pc of in één of meerdere systemen worden uitgevoerd. Bij de implementatie van RPA leren we de slimme software de administratieve handelingen in de gewenste frequentie uit te voeren. De uitvoering van de digitale assistent verloopt enkel via userinterfaces en elke handeling wordt gelogd en is te volgen. RPA kan gebruikt worden om het bestaande IT-landschap effectiever te benutten en onvolkomenheden in het huidige proces op te lossen waardoor administratieve lasten omlaag gaan en de dienstverlening verbeterd wordt. MvR & Partners heeft dan ook als motto: Naast elke medewerker een virtuele assistent.

Wat kunnen virtuele medewerkers betekenen voor uw organisatie?

Voor elke organisatie die kwaliteit van de dienstverlening belangrijk vindt, maar zich ook hecht aan het op orde hebben van de administratieve organisatie, zijn virtuele medewerkers een uitkomst. RPA draagt bij aan:

  • Beter inzicht in klantinformatie en –status
  • Voorspelbaardere en snellere dienstverlening
  • Minder achterstanden en lagere werkdruk bij medewerkers
  • Meer werkplezier en minder uitval door werkstress
  • Versnelling van de digitaliseringsambitie bij organisaties
  • Minder afhankelijkheid van ingewikkelde systeemintegraties
  • Betere kwaliteit en minder fouten bij gegevensinvoer en –synchronisatie
  • Beter voldoen aan kwaliteitsstandaarden door voorspelbare processen
  • Lagere kosten door minder herstelwerkzaamheden
  • Betere inzichten door informatie uit procesverloop

Hoe kan MvR & Partners u helpen met RPA?

MvR & Partners helpt klanten met de keuze en optimalisatie van het te robotiseren proces, de keuze en implementatie van robotsoftware en het bouwen en onderhouden van de digitale assistenten. Maar ook met hoe je ervoor zorgt dat medewerkers digitale assistenten zijn als een positieve ontwikkeling en de inbedding van RPA op strategisch, tactisch en operationeel niveau. We bouwen dus niet alleen digitale assistenten, maar zorgen er ook voor dat uw organisatie ze omarmt. Van pilot naar een Center of Excellence bij de klant waarbij medewerkers zelf aan de knoppen draaien. Inmiddels hebben we ervaring opgedaan met tal van processen en systemen (zaaksystemen, DMS, Backoffice applicaties, Microsoft, HRM) en werkprocessen, zowel binnen de overheid als daarbuiten. 

Ook kennis maken met onze digitale assistenten?

MvR & Partners heeft RPA inmiddels geïntroduceerd bij verschillende gemeenten zoals Huizen, Rotterdam, Velsen, Hengelo, Alphen aan den Rijn, Heerlen, Hilversum, Den Helder, Rheden en Woerden. Maar ook bij provincies, bedrijven uit de financiële sector en telecom-infrastructuur (referenties op verzoek).

Heeft u interesse in RPA, maak dan een afspraak met Frank Mester. Als introductie bieden wij mogelijkheden voor een (gratis) inspiratiesessie, een co-creatie workshop waarbij wij samen met u processen ophalen en beoordelen op RPA-geschiktheid. Daarnaast geven wij workshops en trainingen op verschillende niveaus. Een workshop waarbij medewerkers zonder basiskennis op een speelse manier kennismaken met RPA-software in een 4 uur durende pizza-sessie waarin ze zelf een pizza bestelrobot, of juist een meer geavanceerde training waar RPA-tools en -technieken worden uitgediept voor RPA-beheerders en -bouwers. Bent u een gemeente, deel dan kennis in onze UiPath gebruikersgroep voor gemeenten en zie ook hoe andere gemeenten virtuele medewerkers inzetten.